Matjaž Galičič

INFORMACIJE V SLOVENŠČINI

MATJAŽ GALIČIČ je rojen leta 1975. Že kot otrok se je izkazoval z risanjem, slikanjem in glasbo. V najstniških letih se je navdušil za 'do it yourself', oz. 'naredi sam' etiko dela, ko je pričel z založbami, distribucijo, glasbenimi skupinami in projekti ter tako ogromno prispeval na področju DIY aktivizma v Sloveniji.

Matjaž je eden izmed pionirjev kasetne subkulture ter hrupne godbe, oz. eksperimentalne glasbe v obliki hrupa v Sloveniji. Izključno na način ljubiteljskega dela neodvisno in samostojno deluje že od leta 1992. Njegov prispevek vključuje veliko navdušenja in samopredanosti.

Izobrazba: diplomiral je iz Varstva pri delu in požarne varnosti na Univerzi v Ljubljani, nato pa je v Ljubljani in tujini 9 let delal kot vodja projektov. Leta 2008 se je vpisal na podpilomski študij iz Varnosti in ergonomije na Univerzi v Limericku, Irska, ter ga uspešno zaključil z magisterijem. Leta 2011 je pridobil štipendijo za doktorat pri Nacionalni Univerzi Irske, Galway (NUIG) v mestu Galway, na Irskem.

Interesi: Ergonomija, Človeški faktor, Interakcija na nivoju človek:stroj, Človeške napake, Človeški performans, Uporabnost, UX, Ergonomsko raziskovanje in oblikovanje eksperimentov.

Njegove hobije lahko razdelimo v nekaj področij:
1. Glasbene založbe (kasetne založbe, založba za izdajo albumov, izdelovanje fanzinov),
2. Ustvarjanje glasbe in izražanje preko zvokov,
3. Organiziranje koncertov, festivalov in drugih dogodkov na način prostovoljnega dela,
4. Borilne veščine,
5. Meditacija,
6. Medijske aktivnosti.

Matjaž tako spada v slovensko glasbeno subkulturo kot prvovrstni umetnik in aktivist, ki enakovredno deluje tako na področju Slovenije, kot na mednarodnem nivoju. Njegovo delovanje je težko uvrstiti le pod 'glasbeno-kulturno', saj že v osnovi presega delovanje povprečnega slovenskega kulturnega glasbenika ali glasbene založbe. Prav zaradi skromnosti, inovativnosti, predanosti in ljubezni do ustvarjanja preseže in preglasi povprečno popularno glasbeno izražanje, hkrati pa dosega visok in kvaliteten nivo lastnega glasbenega izražanja. V njegovem delovanju je zato kategorija 'glasbena subkultura' skorajda že nekoliko abstraktna, ker tak način dela prinaša veliko vprašajev, nerazumevanja in neuspelega kategoriziranja povprečnemu slovenskemu kulturnemu umu. 'Samoiniciativna subkultura'? Mogoče...

Za več podrobnosti klikni na glavno stran v angleškem jeziku.

 

    SLOhosting.com priporoča :